Cu Tine As Pleca La Drum
Download File ===> https://urlca.com/2tlvI2
3. Este recomandat să faci plinul de combustibil. Această operațiune este foarte importantă mai ales dacă pleci la drum lung pe timp de iarnă, când zăpezile te pot bloca, iar combustibilul este esențial pentru încălzirea mașinii. Totuși, chiar și vara este util, mai ales dacă pleci în concediu pe drumuri pe care nu le cunoști.
4. Odihnește-te bine înainte de a pleca. Somnul bun înainte de un drum lung este esențial pentru capacitatea de a te concentra și pentru atenția distributivă, esențiale atunci când ești la volan. În caz că ai nevoie de odihnă pe drum, nu ezita să oprești pentru un somn scurt de 30 de minute, care este foarte util la nevoie.
6. Dacă ai o cască cu bluetooth pentru telefonul mobil folosește-o. Telefonul tău mobil va suna cu siguranță dacă pleci la drum lung. Pentru a nu pune în pericol siguranța ta, a pasagerilor și a celorlați participanți la trafic utilizează casca Bluetooth pentru convorbire.
Este recomandat să efectuezi o verificare a încărcării la pornire chiar înainte de drum. Iar dacă rezultatele nu corespund parametrilor producătorului, ar trebui să iei în considerare înlocuirea bateriei.
Asigură-te că scaunul selectat este potrivit pentru greutatea și înălțimea copilului și că este fixat corespunzător. Trebuie amintit că cel mic va trebui să petreacă mult timp în scaun și, prin urmare, trebuie să se simtă confortabil și să fie protejat de razele soarelui și de alte aspecte care apar la un drum lung.
Nu poți economisi pentru tine, mai ales pentru siguranța ta. Banii în plus te vor face să te simți mai bine, iar perspectiva de a întâmpina probleme cu mașina la drum lung nu pare tentantă, mai ales în lunile de iarnă.
Asigură-te că suspensia și șasiul sunt în regulă, inclusiv capacele din cauciuc, iar dacă este necesar să înlocuiești amortizoare, arcuri, blocurile silențioase ale pârghiilor din față sau spate etc., alege să faci tot ce este necesar pentru a conduce în siguranță, înainte de a pleca la drum lung.
Daca folosesti medicamente de tipul sedativelor, tranchilizantelor sau opioidelor pentru tratamentul durerii, asigura-te ca ai la tine o scrisoare medicala de la medicul tau care sa mentioneze ca ai nevoie de tratamentul respectiv. Fara acest raport medical, este posibil sa nu ti se permita sa intri intr-o tara straina. De asemenea, este bine sa ai o scrisoare medicala si in cazul in care faci un tratament injectabil si ai la tine seringi si ace. Asigura-te ca toate medicamentele au etichete adecvate. Cel mai sigur mod este sa le transporti in cutia lor originala, ceea ce va grabi procesul de verificare a bagajului de mana.
Sa fii sanatos pe perioada calatoriei in strainatate inseamna sa economisesti multi bani. Cheltuielile medicale intr-o tara straina pot fi extrem de mari. De aceea, asigura-te ca ai cumparat o asigurare de calatorie inainte de a pleca in excursie si ia cu tine trusa de medicamente!
Fără un echipament adecvat, nici nu poți pleca la drum. Siguranța și confortul tău sunt prioritare, așa că trebuie să iei cât se poate de în serios acest aspect. Pregătește-ți din timp, chiar cu o seară înainte cizmele, casca, pantalonii, geaca, mănușile, cagula, costumul de ploaie, ciorapii, bluza tehnică și indispensabilii. Verifică să fie în perfectă stare și să nu-ți lipsească nimic. Dacă, totuși, îți lipsește ceva, aici găsești echipamente moto de calitate la prețuri accesibile. Și ca experiența să fie una și mai plăcută, echipa motoemotion.ro îți oferă sprijin în alegerea echipamentului potrivit pentru tine. Nimic mai simplu!
Tot din zona lucrurilor de nedorit, dar posibile, vine și trusa medicală. În afară de toate cele câte se găsesc în ea de obicei, ia și câteva medicamente care să te ajute în caz de urgențe. Poate un antiinflamator și ceva pentru digestie. Organismul tău va fi dat puțin peste cap odată ce este scos din rutină. Medicamentele pentru alergii pot fi și ele pe listă, dacă știi că ești sensibil la ceva ce s-ar putea regăsi în drumul tău.
Un ultim lucru pe care trebuie să-l iei cu tine este prudența, menită să pună frână atunci când ai tendința să te lași purtat de val. Citește și legislația în vigoare și păstrează-te în zona sigură. Dacă ai făcut și asta, nu-ți rămâne decât să-ți iei bagajul și motocicleta și să pleci spre munte. El te așteaptă!
Iris is a Romanian rock band established in February 1977 by Ioan 'Nelu' Dumitrescu (drums), Ion 'Nuțu' Olteanu (lead solo guitar and vocals) and Emil Lechințeanu (bass guitar). They achieved success, followed by tours throughout Romania and recordings for radio broadcast. At the 2006 MTV Romania Music Awards, Iris won the Best Rock Award and were nominated for Best Band and Best Live Act.
In 1987, Iris II was released with an extravagant cover depicting the communist regime, a cover which represented one of Cristian 'Cristi' Minculescu's idols, Angus Young, \"in action\".[clarification needed] The band's line-up was Cristian 'Cristi' Minculescu (vocal), Ioan 'Nelu' Dumitrescu (drums), Valter Popa (guitar), Mihai Alexandru (guitar, vocal) and Doru 'Boro' Borobeică (bass guitar). On this album, notable songs included \"Strada ta\" (\"Your Street\"), \"În parc\" (\"In the Park\"), and \"Zi și noapte\" (\"Day and Night\").
In December 1989, when the downfall of the Romanian communist regime began, Iris recorded the album Iris IV in Tomis Studio, without Mihai Alexandru, but with Cristian 'Cristi' Minculescu, Ion 'Nuțu' Olteanu, Doru 'Boro' Borobeică and Valter Popa. Hits from this album include \"De ce oare ai plecat\" (\"Why Did You Leave Me\"), \"Vino iar\" (\"Come Again\"), \"Rock and roll\", and \"Cine mă strigă în noapte\" (\"Who Is Calling Me in the Night\").
In 1997 on October 17, Iris celebrated 20 years of existence with a live performance in Bucharest, featuring both active and former band members. Three weeks later, the band released a celebratory album entitled \"20 DE ANI\" (20 years). The album has 13 tracks from the live concert: \"Pământul îl cuprind\", \"Călătorul\", \"Trenul fără naș\", \"Speranța\", \"Iris, nu pleca\", \"Pe ape\", \"Mirage\", \"Cine mă strigă în noapte\", \"Valuri\", \"Floare de iris\", \"Tot zbor\", \"Baby\", \"Somn bizar\".
In 2017, Cristi Minculescu, Valter Popa, and Doru \"Boro\" Borobeica leave the band. A year after their departure (2018), Nelu Dumitrescu (the drummer) registers the name of the band \"Iris\" as a trade mark. The trio (Cristi, Valter, and Boro) go to court and ask for the cancellation of the trade mark \"Iris\" arguing that the respective the trade mark was registered by Nelu Dumitrescu without their approval. [7]
A venit sezonul în care călătoriile sunt pe buzele tuturor, iar vara aceasta te-ai gândit să iei cu tine și câinele în vacanță. Dacă te gândești să pleci cu mașina, iată câteva trucuri de care să ții cont pentru a minimiza stresul și pentru a crea o experiență plăcută pentru întreaga familie și pentru câinele tău.
Înainte de a pleca la drum asigură-te că datele din REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A CÂINILOR CU STĂPÂN sunt corecte, cum ar fi adresa ta completă, numărul tău de telefon și adresa de e-mail. Poți face la medicul veterinar și tot el le poate actualiza, în caz că s-au schimbat.
Atunci când ești pe drum și câinele tău se poate înbolnăvi, ia carnetul de sănătate cu tine, deoarece acolo ai evidența vaccinărilor și deparazitărilor, necesare pentru medicul veterinar care îl va consulta.
Deşi la munte multe drumuri de altitudine sunt încă înzăpezite, ne putem bucura totuşi că vremea caldă a sosit şi putem pedala fără să fim îmbrăcaţi din cap până în picioare. Totuşi odată cu expunerea la soare încep să apară şi riscurile asociate. Aşadar trebuie să ai grijă la hidratare, insolaţie şi protecţia pielii
Prima regulă desigur este să te asiguri că bei suficient. Transpiraţia este modul automat al corpului de a se răci. Dar trebuie să te asiguri că tot ce pierzi prin transpiraţie înlocuieşti prin apa băută. Trebuie să ţii minte că peste 50% din corpul tău este alcătuit din apă aşadar este foarte important să menţii acest nivel. Asigură-te că eşti bine hidratat chiar înainte de a pleca la tură, antrenament sau concurs. După care ia suficiente lichide cu tine. Porneşte la drum cu două bidoane de apă de 750 ml. Ideal ar fi să adaugi şi un electrolit în această apă întrucât beneficiile vor fi mai mari şi hidratarea mai bună.
Este important să cunoşti traseul pe care vei pedala sau, dacă nu mergi singur, că ceilalţi din jurul tău ştiu pe unde trece drumul. Trebuie să cunoşti dacă există localităţi sau izvoare de unde poţi reumple bidoanele.
O altă sugestie este să achiziţionezi un tub mic ( sau ŞI un tub mic) pe care îl poţi lua cu tine în tricou şi aplica pe piele din nou în timpul cursei dacă este nevoie. Există, de asemenea şi echipamentul sportiv cu protecţie UV integrată în ţesătură. La noi încă nu sunt atât de populare, dar dacă te interesează cu adevărat cu siguranţă vei găsi suficiente opţiuni.
Din fericire, pisicuta ta poate rezista fara sa isi intinda labutele cam tot atat cat poti rezista si tu. Cu toate acestea, atunci cand calatoresti cu pisica in masina la drum lung, este recomandat sa iei si lesa cu tine. Astfel, atunci cand veti face cate-o pauza, vei putea sa scoti in siguranta pisicuta la plimbare pentru a se dezamorti.
Nu uita sa ii oferi apa, mancare si posibilitatea de a-si face nevoile. Este important sa ii pui lesa cand esti inca in masina, iar toate geamurile si portierele sa fie inchise. De asemenea, este necesar ca pufosul tau sa fie obisnuit cu lesa dinainte de a pleca in calatorie.
Pe tot parcursul calatoriei, mai ales daca este primul drum mai lung pe care il faci impreuna cu pisicuta ta, este important sa o tii sub supraveghere. Sa te asiguri ca se simte confortabil, ca are tot ce ii trebuie si ca nu da semne de stres sau anxietate. 59ce067264